sâmbătă, 10 octombrie 2015

Bărbatul - „sexul... (?)”... doar sexul...

Unde a dispărut „sexul puternic”?

Nu vă amuzați, nu mi-am propus să scriu despre „hard sex” sau Kamasutra, ci despre cele două genuri umane cunoscute. Disputa privind conceptele: „sexul slab”, „sexul puternic” și egalitatea între bărbați și femei nu e străină nimanui. De-a lungul vremurilor a existat distincția clară între cele două categorii și uneori (dacă nu tot timpul) chiar distanțe considerabile privind „valorizarea” fiecăreia. Se pare că niciodata mai mult decât azi, confuzia n-a cunoscut contururi mai clare. Deși unii se laudă cu o societate (încă) patriarhală, poziția bărbatului n-a generat nicicând mai multe confuzii.

Bărbatul - „sexul... (?)”... Doar sexul.

Citeam astăzi postarea unui „gentleman” cunoscut în lumea mondenă, care prezenta ceva legat de relația cu „soția”, o femeie cu o poziție socială remarcabilă, poziție câștigată cu succes într-o căsătorie anterioară. Nu intru în amanunte pentru că nu folosește nimănui identitatea niciunuia, dar folosesc modelul pentru a identifica tiparul binecunoscut în lumea de azi.

Din ce în ce mai mult, barbații „influenți”, barbații aceea doriți de orice femeie, barbații de succes, cu o situație financiară relaxata, cu aspect fizic plăcut și foarte ingrijiți, inteligenți, charismatici... își datorează statutul și „valoarea”, femeilor de lânga ei. Am discutat cu unii dintre ei și nu s-au sfiit să recunoască faptul că o mare parte din ceea ce sunt azi se datoreaza... familiei, relațiilor, anturajului, banilor ei. Mulți dintre ei, trăiesc în acele relații pentru aceste pârghii și caută permanent să-și completeze satisfacerea nevoilor de afecțiune, acceptare, apreciere... etc, în brațele altor femei (dar asta e o alta discuție)

M-am întrebat de multe ori, și întrebarea revine : unde și când s-a întâmplat ruptura, schimbarea de paradigmă, modificarea „programului” educațional informal, mutația... privind masculinitatea si valorile ei în cazurile barbaților contemporani? Unde și când au hotărât mamele lor să le dezvolte dependența, să le castreze masculinitatea și responsabilizarea, curajul și determinarea, și să-i transforme din sexul puternic în sexul slab?

Orice bărbat inteligent și cât de cât arătos, știe că cea mai mare afacere a vieții lui, cheia succesului universal, este casătoria cu „o bună partidă”. Restul... sunt detalii, cum s-ar spune.

Încă mai sunt femei care visează la bărbatul puternic, bărbatul inteligent care să facă chestii... care să lupte pentru succes, care să fie onest și vertical... Încă mai sunt femei care nu știu sau nu vor să înțeleagă că astfel de bărbați nu există și că au în mintea lor doar proiecția personajului de basm „Făt-Frumos”... inteligent, curajos, determinat, onest, luptător, sigur pe el, independent, potent... despre frumusețe nu mai amintesc, e redundant...

Bărbatul modern are nevoie de un avans la start, nu poate urca în vârful piramidei fără ca jumătate din ascensiune să nu fie parcursă printr-un simplu pas numit căsătorie sau relație stabilă... seriosă de lungă durată... Bărbatul modern veriga slabă a relației?
Se pare că da...

Deci, dragele mele... dacă nu aveți pedigree (cum se spune), poziție socială, o familie amortizor, situație financiară sigură și satisfăcătoare... luați-vă gândul! Niciun barbat „inteligent” nu-și va dori să construiască cu voi, niciun barbat cu potențial cognitiv nu e interesat de afectivitate, de bunătate, de generozitate, de cât de gospodine sunteți, de cât de bine gătiți... nici măcar de frumusețe... Bărbatul modern are nevoie de o a doua mamă, de un suport subînțeles, de o asigurare... pentru că bărbatul modern este mult prea slab, prea putin încrezător în forțele proprii, cu o imagine de sine aproape invizibilă... Bărbatul acela din mintea voastră...nu mai există, ”sexul puternic” a devenit „sexul slab”.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu