vineri, 11 august 2017

Cum știi care e persoana potrivită pentru tine? (II)


Încotro?

Ce planuri ai? Ce vrei să faci în următorii ani? Cum sau unde te vezi în viitor? Ce ți-ai propus să realizezi în viața asta? Familie, bani, bunuri materiale, călătorii, dezvoltare personala, studii, carieră profesională?

Contează ce planuri are fiecare individ cu viața lui pe termen lung atunci când intră într-o relație de cuplu? E important să-i cunoști visurile și aspirațiile? Obiceiurile? Hobby-urile? Fanteziile? Preferințele? Limitele???

Conteazăăăă!!!!

Viața de cuplu presupune o interacțiune nelimitată de timp și spațiu. Partenerul de viața este lângă tine oricând vrea și poate. Viața de cuplu se suprapune peste fiecare minut al vieții tale și este compusă din toate grimasele pe care le poți face cotidian, din toate nevoile și mecanismele de satisfacere a acestora, din toate stările și dispozițiile pe care le trăiești și cu care te confrunți în fiecare zi, din obiceiuri și ritualuri mărunte. Nu e îndeajuns sa fie frumos/a, deștept/a și cu ceva avere. Pentru că în fiecare zi va trebui sa trăiești cu mirosul acestuia, cu tabieturi de igiena, cu ciorapi aruncați/sau nu, cu dezordine/sau nu, cu preferințe culinare, cu calități sau defecte în administrarea casei sau bucătăriei, cu dorințe de socializare sau nu, cu preferințe de petrecere a timpului liber, glume sau ironii/ sau nu, preferințe vestimentare, neglijența sau lipsa responsabilizării..., mentalitate sau preconcepții diferite de ale tale..., ocupații, activități care susțin planurile personale și care implica mai mult sau mai putin, pe celălalt, cu nevoia de independenta, cu gelozia, cu probleme de sănătate, cu sensibilități biologice sau psihologice... etc.

Ce vrei să faci în fiecare zi, în viața ta de cuplu? Ce vrei să realizezi peste câțiva ani, fiind într-o relație de cuplu? El, ea... ce vor?

Dar înainte de a/al cunoaște pe celălalt este foarte important sa te cunoști pe tine. Puneți ție toate aceste întrebări, apoi întreabă-ți viitorul partener despre el.

Vă potriviți?

Chiar dacă îți imaginezi că din moment ce celălalt și-a dat acordul scris sau verbal că vrea să traiască lângă tine toată viața, tu îi vei implementa, impune sau convinge... că trebuie să accepte și să-și însușească cu plăcere planurile tale, ba, mai mult chiar, ideal ar fi să renunțe la propriile planuri, pentru că acum e cu tine... realitatea îți va demonstra că nu merge așa.
Și-apoi, ce îți dorești, încercări nereușite, eșecuri, conflicte, agitație sau o relație armonioasă, în care să te simți împlinit și să te poți dezvolta?

Este foarte important ca doi oameni care își doresc să trăiască împreună, să aibă obiective comune. Obiectivele diferite vor aduce cu sine însingurare, frustrare, distanță, neînțelegeri reciproce, comunicare mediată defectuoasa, etc.

Dacă cei doi vor avea drumuri opuse, nu-l vor putea parcurge împreună chiar dacă, poate, se vor întâlni la destinația finală. Acolo vor fi deja obosiți și înstrăinați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu