vineri, 28 martie 2014

De ce ți se întâmplă ceea ce ți se întâmplă? (II)

Dovezi științifice conform cărora ești responsabil de/pentru tot ceea ce ți se întâmplă.
Spicuiri din prezentarea Dr. Bruce Lipton -  Noua Biologie. Unde mintea și materia se întâlnesc, pe înțelesul tuturor... 


Dezvoltarea si sănătatea
  ·   Înainte este creștere, înapoi este protecție. Celulele din corpul nostru se mișcă înainte și înapoi pentru creștere sau protecție, bazându-se pe percepția mediului înconjurător. Dar, ele trăiesc în comunitate și comunică. Deci, pe măsură ce gândim le dam informație celulelor despre mediul înconjurător. Dacă gândiți: Nu pot face asta, pentru că s-a stricat X...! Ce vor face celulele? OMG!!!!! Ascundeți-va acum!!! Cealaltă atitudine ar fi... Suuuper, putem face orice, putem supraviețui!!!!  Atitudinea celulelor este digitalizată. Deși avem sute de mii de programe în gene ele se grupează în două categorii, unele pentru  creștere, altele pentru distrugere.... Creșterea trebuie să se realizeze în fiecare zi, pentru că dacă, cele care mor nu sunt înlocuite, ne îmbolnăvim și murim. Pentru a supraviețui, trebuie să creștem tot timpul. Creșterea ne ține sănătoși și în viață...

  ·    Ai nevoie de energie ca să crești? Ai nevoie de energie ca să te aperi?  Când te afli în protecție trebuie să folosești energie, dar cu cât te protejezi mai mult cu atât consumi mai multă energie. De unde luăm aceasta energie? Există o balanță contabila în interiorul nostru și cu cât scrie mai multe cecuri pentru protecție, ce se întâmplă cu balanța? Devine mai mică. Și cu cât folosești mai multă protecție, cu atât scurtezi procesele de creștere.

         ·    Așadar, în fiecare zi, dacă tu crezi că ai nevoie de mai multă protecție, cu atât mai puțină creștere primești.  Poți fi atât de înfricoșat încât poți muri de frică. Frica poate fi atât de mare încât oprește atât de rapid creșterea și de total încât chiar murim în acel moment.

      ·   Supraviețuirea este creșterea împărțita la protecție. Tot ceea ce ne înconjoară, informațiile, etc... induc mai mult motive sa ne protejăm... aerul nu est bun, apa nu e bună, mâncarea nu e bună, acești oameni sunt nebuni... oriunde întorci capul îți vine să te retragi cu un pas. Creșterea înseamnă să mergi înainte... cu cât suntem mai legați de frică cu atât închidem creșterea

      Iubirea și stresul
           ·   Iubirea este hrana cea mai puternică pentru creștere. Când ești îndrăgostit alergi către acel om, oriunde ar fi el, vei trece peste munte sau prin el, vei fi atât de tare atrași de el. De ce? Deoarece iubirea transmite întregului sistem, tuturor hormonilor și conexiunilor sistemului, să furnizeze cele necesare creșterii. Când îți este frică te retragi, te izolezi, te separi de mediul înconjurător, protecție și izolare care te rupe de viață.

           ·   Neprimind iubire înseamna că nu primești hrană, nu ai suport și vei încerca să te protejezi. În absența iubirii apare frica. Și rezultatul este: frica va opri sistemul de creștere

            ·   Axa - hipotalamus-pituitara-suprarenala - ne afectează pe toți și funcționează așa: dacă mă gândesc la un semnal și acesta este un semnal înfricoșător atunci e stresant pentru mine.. Semnalul din creier spune: mobilizează corpul; și merge din creier la glanda pituitara si zice: protecție sau creștere... Sub stres va zice: protecție! (Glanda pituitara eliberează ACTH un hormon care duce la glanda suprarenala, aflata la vârful rinichilor. gl. suprarenala secreta - hormoni adrenocorticorpi... adrenalina.)

          ·   Când comanda este stres... hormonii strâng și contractă vasele de sânge viscere., forțează sângele din viscere să meargă către brațe și picioare. Imediat ce sunt stresat închid mecanismele de creștere. Cu cât sunt mai stresat cu atât voi suprima mai cronic mecanismele de creștere. Sistemul imunitar este forțat să contribuie la protecție

            ·      3 lucruri se întâmplă sub stres:
              1.  Viscerele tale se închid. Mecanismele de creștere și mentenanță sunt reduse.
              2.  Sistemul imunitar este oprit sau înhibat și permite organismelor care locuiesc în organismul tău să se plimbe și să se dezvolte după bunul plac.
              3.  Ca răspuns la stres acționezi dintr-un comportament reflex și inteligența din reacții este pierdută.

                  ·    Credințele ne selectează genele, credințele cu care suntem programați

                  ·    Celulele au filtre. Unul este credința (ceea ce crezi)... credința intervine între mediul înconjurător și răspunsul celulei, deci credința este un filtru care ia mediul înconjurător și-l convertește în ceva ce poate înțelege și apoi va face legătura cu celula și celula va face un complementar din asta.
              
             Comportamentul și credințele
             ·         Am fost îndoctrinați de la concepție că viața e o luptă, că supraviețuirea este bazată pe abilitatea de a lupta pentru a supraviețui.  Cu cine ne luptăm? Ne luptam cu credințe. Nu este nimic real. Și în fiecare zi auziți la știri: fie-ți frică! fie-ți frică!... Ochelarii se îngroașă, și se îngroașă...

                      ·      Un dispozitiv - magneto-encefalograf... citește activitatea din creier fără să atingă capul. Există o sonda deasupra capului omului, care se numește SQUID (dispozitiv de inducție super cuantica - DISCU). El citește câmpurile magnetice și ne arată că pe măsură ce facem o procesare neurologică gândurile nu stau în capul tău. Undele cerebrale emană și se transmit din capul tău. Ca și atomii și moleculele, tu mereu emiți și absorbi energie. Și gândurile tale sunt energii pe care le trimiți afară. Nu este ceva mistic sau ceva asemănător, este ceva fizic, bazat pe reguli simple ale fizicii.

            ·   Gândurile tale radio-emit. (Experiment: Doi oameni care nu s-au cunoscut niciodată dar care au șansa să se cunoască, să vorbească și să interacționeze pentru a crea o legătură, cât de cât, sunt puși la 15 metri distanță, fiecare în câte o cușca cablată care să fie protejată de câmpurile electromagnetice. Dacă unuia dintre aceștia i se pune o lumina intermitenta în ochi, ceea ce va cauza ceea ce se numește un „potențial evocat”, se observă că celălalt are același potențial evocat.) Creierele sunt interconectate. Pe măsură ce se crează o legătură între oameni cu atât mai mult sunt interconectați. Și oamenii care sunt  sau au fost cupluri suficient de mult timp, știu ca unul poate avea un gând și celălalt să-i răspundă fără să fi vorbit. Suntem conectați de energia dintre noi?

          ·      Puterea rugăciunii... Rugăciunea poate fi trimisă către alți oameni și sa le influențeze biologia. Putem influența sănătatea prin sistemul nostru de credințe și să afectăm pe ceilalți din jurul nostru de asemenea. Puterea urii lucrează în același fel. Gândurile noastre sunt în câmp și se prind în mod specific acelora care sunt asociate cu ele.(Ex.: câți dintre voi ați spus în mod frecvent: Știi am tot vorbit de Bob... nu l-am mai văzut de 25 de ani... Suna telefonul... Hey! Bob!!!! Tocmai vorbeam despre tine...)

            ·     Celulele n-au memorie, dar citesc identitatea. De asta le resping pe cele care vin din corpul altuia. Identitatea vine din antenele pe care le au. Primești identitate din mediul exterior... Mamele și copiii sunt conectați permanent din cauza schimbului de celule cu antene... Corpul nostru e ca un Tv cu antena reglată către o anumita identitate...

             ·    Credințele sunt create în creier. Credințele ajustează corpul să se potrivească credințelor.Undele cerebrale sunt transmise în mediul înconjurător, împachetează acei oameni cu care ești cel mai apropiat. Cu cât ești mai aproape de cineva (cu cât se potrivește cu credințele din interiorul tău) cu atât mai mare va fi impactul. Deci importanță acestui fapt este: vindecarea prin rugăciune este de înțeles. Rănirea prin rea intenție e de înțeles. Realitatea e un sistem de credințe... nu un sistem de gene. Îți poți schimba credințele instantaneu (Ex.: Care e  mai mare? Nordul sau Sudul? Nordul? R: Sudul) Vezi, cât ți-a trebuit sa îți schimbi părerea? Nu foarte mult. Credințele îți determină viața.  Dacă îți schimbi credințele,  îți schimbi viața! Dacă nu e așa cum dorești, schimbă credințele și o să vezi că o să începi să aduci schimbări în viața ta. Iți poți schimba viața la fel de repede cum îți schimbi credințele. Și credințele pot fi schimbate instantaneu. Și realitatea e că nu ești o victimă decât a propriilor credințe, iar asta poți schimba.


           NOUA BIOLOGIE - Unde Mintea Şi Materia Se Întâlnesc partea  a II a  (Bruce Lipton, Ph.D)
        


7 comentarii:

  1. Anonim17.4.14

    N-am înțeles-o pe-aia cu Nordul și Sudul. Nu înțeleg cum îmi pot schimba credința instantaneu. E multă vorbărie goală în acest text.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh... fiecare cu limitele lui... Textul e destinat celor care inteleg...

      Ștergere
  2. Anonim17.4.14

    Insinuati ca nu ma ajuta inteligenta. Eu sunt de parere ca citatul reprodus de dvs e mai degraba lipsit de inteligenta. Iata-l: „Îți poți schimba credințele instantaneu (Ex.: Care e mai mare? Nordul sau Sudul? Nordul? R: Sudul) Vezi, cât ți-a trebuit sa îți schimbi părerea? Nu foarte mult.” Implica faptul ca cititorul ar avea o preconceptie conform careia nordul ar fi mai mare decat sudul. Or, asa ceva este absurd si stupid, in orice sens al cuvintelor. Ca puncte cardinale, N si S nu au dimensiuni. Ca poli ai Terrei, tot nu au dimensiuni, dar cineva ar putea infera ca intrebarea se refera la suprafetele terestre care marcheaza polii. Atunci, evident, zona de uscat si ghetari de la polul Sud e mai mare. Oricine stie asta, nu trebuie s-o creada. Ni se da raspunsul: Sud. Si de aici decurge ca iata, hocus-pocus, ca prin miracol, ne-a schimbat convenigerile. Vedeti, doamna, ca uneori va grabiti cu comentariile. Textul citat de dvs e stupid, nu e de vina lipsa noastra de intelegere. Si cand zic „noastra”, presupun ca a mai existat si altcineva pe langa mine care s-a chinuit sa inteleaga aceste enormitati pseudo-stiintifice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ati fost atat de intrigat de stupiditatea articolului... inteligent ar fi fost sa-l ignorati, nu sa ma jigniti... Pana la urma nu eu am dar buzna in "ograda" dumneavoastra... Mai mult, daca ati fi fost interesat totusi sa pricepeti ceva... ati fi urmarit materialul video... Nu mi-am asumat ideile, am recunoscut de la bun inceput ca sunt spicuiri din prezentarea Dr.Bruce Lipton... Asadar, as prefera sa nu va mai aruncati in argumentari de gen... nu ma impresioneaza...

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim17.4.14

    V-ati enervat. Fara rost, cred eu. De ce va simtiti jignita cand nu va jigneste nimeni? Eu am cautat sa lamuresc o chestiune, v-am pus o intrebare cu ton de dezbatere. Dvs. v-ati enervat. Spuneti ca am dat buzna in ograda dvs, de ca si cum ar fi un spatiu privat. Imi cer iertare pentru tentativa de dialog. Imi pare rau ca l-ati refuzat, pentru ca eram, efectiv si sincer interesat de chestiunea schimbarii convingerilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. O, nu... nu vreti sa stiti cum ar fi fost daca ma enervam... :)) E doar un fel de comunicare specific mie... Cat despre convingeri... eu zic sa nu vi le schimbati...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim18.4.14

      Cred ca daca v-ati fi enervat cu adevarat, nu ati fi continuat ”discutia” pe tema cat sunt eu de prost si cat sunteti dvs de periculoasa cu limitati ca mine. Deci, probabil, va place sa fiti provocata. Nu am de unde sa stiu, dar presupun, la fel cum si dvs presupuneti - desigur, doar din ton - ca as avea convingeri rigide, de ca si cum le-ati cunoaste. Am convingerea ca sunteti o persoana cu mult spirit critic atunci cand va doriti, dar care poate foarte usor sa scape din mana scutul rationalitatii. Aveti un ton extraordinar de acid. De aceea, presupun ca sunteti singura, cu sensul de fara partener. Dar asta nu e treaba mea, e doar o convingere trecatoare. Cu bine, Ab.

      Ștergere