sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Zidul din viața ta...


    Ai facut permanent eforturi de a depași problemele vieții. Uneori eforturile și problemele au lasat urme pe care încă le porți. Ai sperat și te-ai încurajat cu gândul că se vor termina, că mai ai doar cațiva pași de făcut până ieși la lumină, că lucrurile se vor aranja din mers, că cei apropiați vor înțelege și vor trage cu tine la același „jug” și că într-o zi VA FI BINE. Dar, drumul anevoios te-a obosit. Cu ultimele puteri și cu speranța care abia mai pâlpâie, faci ultimii pași spre oriunde ar fi altfel... Și acest oriunde se arată, într-un moment în care te tezești la realitate, a fi un ZID.


     Te prăbușești și cu tine se prăbușesc toate gândurile, planurile, visurile și frânturile de speranță pe care le-ai purtat în spate până atunci.
Pentru un moment te zbați între teamă și renunțare, între impulsul de a continua chinul și drumul al naibi' de anevoios și realitatea fatidică. Dar, lupta și nebuloasa asta nu poate dura mult pentru că ceea ce nu poate suporta creierul uman e confuzia. Trebuie să alegi una dintre variante... Care variante?
  • te agăți de speranțe deșarte și nu accepți sub nicio formă realitatea, continuând o simulare de „supraviețuire”
  • lași emoțiile să te copleșească și să-ți blocheze în mod normal rațiunea
  • te prăbușești și „apeși butonul de pauză”, izolându-te de tot ceea ce mai e încă în juru tău
  • anulezi „programul” prin mecanisme chimice
  • te revolți
  • începi să pui întrebări cărora știi sigur că n-are cine să le răspundă... DE CE....?!!! De ce mie? De ce acum? De ce așa? De ce (am ajuns) aici? DE ceeee...?!!!

          Orice variantă ai alege, constați că după acest pas nu mai e chiar nimic... e tăcere... 

          În acest moment, pe axa vieții te afli la ... -1. Un singur pas te desparte de 0...
      Nivelul sau momentul „zero” reprezintă ZIDUL care te desparte de ultimul pas din ceea ce a fost și de primul pas din ceea ce va fi. Momentul „zero” este momentul cu încărcătura emoțională cea mai puternică. Poartă în el emoția înfrângerii și emoția reușitei. Dacă ești în această poziție, poți să te consideri fericit. Ești la graniță. 



      Ce faci acum???!!!



      3 comentarii:

      1. Și dacă ești la nivelul 0,la granița dintre negativ și pozitiv..nu e la fel de riscant ca atunci când te lupți să ajungi la acest "echilibru"?Trăiești la limita dintre două extreme.Este epuizant.Și presiunea de a alege ce vei face în continuare te poate destabiliza..doar dacă nu alegi să faci un salt înainte ca să îți restabilești echilibrul.Sau echilibrul e 0?!
        Pentru mine e un paradox.E ca și cum am căuta echilibrul în dezechilibru,pentru că e imposibil să rămâi într.un punct fix pentru mult timp.Încă încerc să.mi caut o explicație..
        Andreea Morcov

        RăspundețiȘtergere
      2. Anonim26.11.14

        Poti sa crezi in magie si sa treci prin zid, pur si simplu. Poti descoperi dupa aceea ca nu a fost decat in mintea ta, o iluzie. Mai poti sa-ti iei o scara... Mai poti sa o iei de-a lungul zidului si sa descoperi alte perspective. Cum ar fi spre Nord, de exemplu. Poti sa si zbori, la o adica.

        RăspundețiȘtergere