vineri, 8 martie 2013

ETERNUL FEMININ...

FEMEIA -cadoul meu pentru tine...
(Eseu de Daniel Roxin - http://danielroxin.blogspot.ro/)


Ca sa ii poti descoperi conturul, lasa-ti mana sa alunece in jurul fiecarei vibratii ce erupe din corpul ei plin de dorinta. Modeleaz-o in mii de forme, imbraca-te cu ea, traverseaza-i fiecare por, pana ce nimic nu-ti va mai pare strain. Fa o harta a tuturor culmilor pe care le-a atins, ca sa stii drumul catre cele mai infiorate imbratisari. Si nu uita sa o aduci pe poteci noi, cu fiecare expeditie pe care o veti face impreuna.

Ca sa ii poti timti emotiile, fa-te tarm in jurul ei. Primeste-i valurile cu rezistenta pe care ti-o da stanca crescuta in tine. Arata-i ca poti sa faci fata si va deveni atat de calma, incat iti vei putea vedea in ea trecutul, prezentul si viitorul.

Ca sa ii experimentezi focul interior, trebuie sa fii pregatit pentru alchimia pe care femeia trezita o aduce ca dar de nunta. Daca nu ti-e frica de puterea ce arde in ochii ei, de jarul in care vrea sa-ti consume micimile sufletesti, daca vrei sa fii eroul cauia sa-i dea torta propriei vieti, atunci transforma-te in aur pur,sub mana ei fierbinte, si traluciti impreuna in intunericul ignorantei din jur.

Ca sa-i auzi lumea interioara, acopera-ti timpanul cu valuri de tacere si patrunde in spatiul fara cuvinte din inima ei. Vezi-i parul despletit, unduindu-se ca un curcubeu in inma ta si din octava in octava contruiti poduri peste care se va impleti sunetul primordial.

Ca sa intelegi cine e EA cu adevarat, ridica-ti privirea pana la inceputul tuturor lucrurilor, caci in ea vei gasi matricea din care s-a nascut candva, totul. EA este datatoarea de viata, poarta dintre lumi, pastratoarea tainelor existentei.

Daca pricepi cine este EA cu adevarat, aseaza-te cu adoratie la picioarele sale si iubeste-o pana la sfarsitul vremurilor si dincolo de acestea...

4 comentarii:

  1. Anonim9.7.13

    Cred ca acest text contrazice prezentarea "nu ştiu să scriu. Nu am talent. Nu sunt un bun scriitor şi probabil că nu voi fi niciodată!" Este chiar teribil de excitant.

    RăspundețiȘtergere
  2. hmm... as fi fost fericita sa fiu autoarea acestor randuri, sa-mi fi traversat mie mintea aceste cuvinte si imaginini "fermecate"...

    asa cum am mentionat, ele apartin lui Daniel Roxin, pe care il admir foarte mult... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim11.9.13

      ``De poeti numai de bine`` vorba maestrului:( Nu i doresc nimanui sa devina poet. E o viata plina (full) de dujmani.

      Ștergere
  3. Anonim11.9.13

    si/sau nici ``General de Fluturi``.Pur si simplu nu e bine sa excelezi in domeniul fanteziei

    RăspundețiȘtergere