joi, 7 martie 2013

Nu mai pot continua asa!!! Ce fac? (I)

     In ultima vreme m-au contactat mai multe persoane, cu rugamintea de a le acorda putin timp pentru a impartasi cu mine problemele lor.
     Nu stiu de ce m-au ales pe mine, stiu insa ca toate aceste persoane au simtit ca tensiunea interioara acumulata de multa vreme a atins cote maxime si ca nu mai pot continua asa. In acealasi timp, am amici care se confrunta cu un discomfort asemanator, dar care nu cer ajutor nimanui, in timp ce constientizeaza ca se sting cate putin, in fiecare zi.
   
     Daca te-ai oprit asupra acestor randuri inseamna ca te intereseaza parerea sau ajutorul meu. De aceea voi incerca sa expun in continuare opiniile personale si partial, tehnicile mele de interventie.

      Modalitatile sau metodele fiecaruia de a-si restabili echilibrul pierdut sunt diferite. Poate ca nici nu exista o solutie universala sau o reteta standard, exista insa niste legi naturale imuabile care functioneaza, fara ajustari si upgrade, intre minus si plus infinit. Acestea interactioneaza cu noi si noi cu ele. Fie ca vrem, fie ca nu, ele reprezinta pentru entitatea umana, un fel de inele din coloana vertebrala a existentei. Sunt flexibile si ne folosesc, dar intr-un spatiu limitat. Nu putem trece dincolo de ele si nu le putem ignora. Nu putem ignora, gravitatia, energia, constructia si natura atomului, atractia, vibratia, rezonanta, magnetismul... si multe alte forme de "principii universale", si nici nu putem interveni asupra lor. Ele exista si ne pot fi facile sau potrivnice deopotriva, in functie de modul in care alegem sa le folosim. Asemeni unui cutit, "principiile naturale" pot fi unelte si arme in acelasi timp.
    Uneori ne luptam tocmai cu aceste legi sau, "principii naturale", considerand ca putem schimba ceva sau ca putem interveni asupra lor, pentru a le adapta situatiei in care ne gasim. Din nefericire existenta in acest univers nu functioneaza asa. Situatiile trebuiesc adaptate "principiilor naturale" si nu invers. Si daca este adevarata aceasta ratiune, ce pot face eu pentru a folosi in favoarea mea ca unelte si nu ca arme, legile naturale?
    Atunci cand simti ca nu mai stii incotro s-o iei, ca esti parca prins intre patru ziduri imense fara iesire, intreaba-te ce vrei de fapt. Chiar vrei? Chiar iti doresti sa schimbi ceva? Daca esti convins ca vrei sa iesi, atunci incepe cu primul pas.
     Asigura-te ca meriti o viata mai frumoasa. Esti convins de asta? Gaseste toate argumentele posibile pentru a te convinge fara nicio rezerva ca esti o persoana minunata si ca este normal sa ai o viata asa cum iti doresti. Nu poti trece la urmatorul pas pana cand nu ai terminat cu primul. Poate sa-ti ia cateva minute sau cateva zile. Nu te grabi! Daca nu ai rezolvat prima etapa, va fi o pierdere de timp, energie si incredere, implicarea in etapele urmatoare.
      Pentru a-ti fi mai usor iti sugerez sa iei o coala de hartie si sa notezi toate momentele din viata ta in care te-ai simtit fericit, implinit, in care ai trait bucuria unui succes cat de mic. Fi sincer cu tine, si nu te sabota singur! De-a lungul existentei tale pana in acest moment, au fost multe momente in care ai fost multumit de tine. Noteaza-le pe toate! Zambeste! E doar o parte a argumentelor privind valoarea ta personala.
      Pe o alta coala de hartie noteaza toate lucrurile bune pe care le oferi celorlalti de obicei (sub forma de principii: bunatate, iubire, bani, timp, compasiune...etc.). Meriti ca toate acestea sa se intoarca la tine? Nu, nu continua sa spui, merit dar nu se intampla... sau orice altceva de genul acesta. Repeta-ti in fiecare dimineata ca meriti ca toate aceste calitati sa se intoarca la tine si atat.
      Fii recunoscator Puterii Divine (denumit cum vrei tu...Univers, Dumnezeu, Putere Creatoare... etc) ca a creat o faptura atat de minunata in persoana ta.
 
      Noteaza-ti in fiecare zi ce simti de cand faci exercitiul acesta. Noteaza-ti toate schimbarile din viata ta, oricat de mici, si nu te opri. Abia apoi poti trece la pasul urmator... (II...)
      Stiu ca ti se pare ridicol sa scrii si consideri ca e de ajuns sa te gandesti la toate acestea. Nu, nu e de ajuns. Tu trebuie sa scrii! Pana la urma ce ai de pierdut daca o faci? Aminteste-ti ca ai ajuns in povestea asta, manat de convingerea ca vrei sa faci ceva ca viata ta sa se schimbe. Scrie! Viata ta se va schimba. Daca n-as fi avut convingerea asta si daca n-as fi probat, n-as fi insistat asupra acestei metode de interventie.

Esti o persoana minunata. Ai demonstrat de multe ori asta. Meriti sa se intoarca la tine tot ceea ce oferi. Legile naturale vor face asta pentru tine. Priveste cum viata ta se schimba! Bucura-te si mergi mai departe...!!!

Daca ai nelamuriri, intrebari sau chiar simti nevoia sa avem o discutie, contacteaza-ma cu incredere, asa cum ai mai facut-o sau cum o fac altii. Abia astept sa zambim impreuna...

2 comentarii:

  1. Anonim22.3.13

    V-au ales pentru că sunteți specială :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Toti suntem speciali, atata timp cat nu exista doi oameni identici, inseamna ca fiecare om e special... :)

      Ștergere